Translate

fredag 12 september 2014

Gloss International Academy!

 Vad har vi då pysslat med i sommar när vi varit i Umeå? Under en veckas tid i somras, naturligtvis årets varmaste, var vi bosatta  denna källarlokal för att få den att bl en fungerande skollokal.
 Kan väl erkänna att jag inte blev positivt överraskad eller imponerad första gången jag satte min fot där.
 Skit, lagerhyllor och skräp överallt.Detta var den blivande fotostudion.
 Vi målade, lade nya golv och gjorde en allmän uppfräschning. Men arbetet var ju såklart långt ifrån klart när vi for därifrån. Dottern och hennes sambo, samt dotterns delägare, en annan ung kreativ tjej, har gjort ett jättejobb med lokalerna.
 Det praktiska undervisningsrummet såg ut så här när vi anlände.
 walk in closet i anslutning till fotostudion såg ut så här.
 Teoretiskt undervisningsrum med loungedel såg ut såhär.
 Blivande kontor.
 Toaletten var ett hål i golvet.
 För några veckor sedan hade jag förmånen att få åka ner och hjälpa till med sista touchen och delta på invigningen av skolan. Vilken skillnad! Vilket jobb dom hade gjort! Nu förstod jag vad dom sett i lokalerna.
 Fotostudion var nästan klar när denna bild togs.
 Trappen blev som ny när den blev vit. Trappen leder upp till en gatuvåning med lokaler som dottern hyr ut till bla nagelskulptörer och andra kroppsbehandlingar. Renoveringen på gatuplanet har inte vi varit involverade i, utan dotterns kompanjon med anhöriga har stått för det mesta där.
 Kylskåpsdel i loungedelen.
 Kontoret börjar ta form. Dotterns många diplom från bland annat SM, Nordiska mästerskap och olika utbildningar runt om i världen pryder sin plats.
 Soffor i loungedelen. Planscher på makeuper som dottern gjort sitter på väggarna runt om i rummen.
 Dessa makeupspeglar är egen design och finns därför inte på någon annan plats i världen. Ramarna är tillverkade i en världsdel, elen och glasen inom Sverige.
 Det praktiska undervisningsrummet har ju en helt annan look nu.
 Bilderna gör inte arbetsplatserna för eleverna rättvisa. Så mycket finare i verkligheten.

 Kan inte annat än beundra dottern som såg potentialen hur det skulle kunna bli första gången hon såg lokalerna. Själv hade jag nog vänt och tackat för mig .
 En toalett som går använda, som dessutom blev väldigt lyxig.
Walk in closet i anslutning till fotostudion, inte riktigt iordningställd på bilden, Här ska finnas mycket rekvisita till fotograferingar är det tänkt. Bland annat hänger dotterns olika balklänningar här. När jag åkte hem denna sista gång så var det med en härlig känsla i kroppen. En del av lokalerna är inte med på bild, men allt har blivit så fräscht. Känns som att dotterns vision om den bästa Makeup Academyn är på väg åt rätt håll.

1 kommentar:

  1. En fantastisk förvandling - så kul att få se den! Vilket jobb!!!!
    Bara att önska alla verksamheterna lycka till! Det blir säkert bra. :)
    Berit E

    SvaraRadera